LATTERGAL

1988 - 2013 - 25 ÅR MED LATTER

Hjem Hoys
Produksjoner De uunnværlige Kontakt

Ole-Kristian Lima

Ole-Kristian er ekte høyjording. Nei, det er han ikke. Han er innflytter fra vestlandet. Det vil si, han er født i Tønsberg, men flyttet 2 måneder gammel tilbake til farens hjemplass i Rogaland. Der bodde han til han var 6 år, og så bar turen til Høyjord. Når det er sagt, det er vel ingen som tviler på at Ole-Kristian er skikkelig høyjording.

Allerede som ungdom begynte han å spille teater i ungdomslaget i Høyjord. Mye dreide seg om kulturinnslaget på den verdensberømte 5. dagsfesten i romjula. Etter hvert ble det også andre oppsettinger, både på sommeren og vinteren. Tom bodde noen år i Høyjord med sin familie, og det var her han ble innblandet i det Høyjordske kulturliv. Som arbeidskolleger på Gilde Slakteri kjente Tom og Ole-Kristian hverandre fra før, men det var her på teaterscenen i Høyjord et langt vennskap startet opp.

Ole-Kristian har vært fast medlem av Lattergal i alle år, og har deltatt på alle produksjoner, bortsett fra noen juleshow. Han har et vinnende vesen, og er den av de lattergale som publikum ler av bare han viser seg på scenen. Han er utrolig dyktig til å spille snåle, ensomme typer, gjerne ispedd en brei Andebudialekt og et stakkarslig kroppsspråk. Ofte har han i tospann med Erik spilt dum, og i tospann med Tom spilt dummest. Ikke alle mener Ole-Kristian spiller.

I 1997 ble han plukket ut til å spille gårdsgutten ”Goggen” i barneforestillingen om ”Den lille traktoren Gråtass”. Det ble kjempesuksess, og i mer enn 15 år har han hatt et stort engasjement med denne figuren og Gråtass. Det har blitt hundrevis av forestillinger, turnevirksomhet over hele Norge, tv-serier, plateinnspillinger og flere kinofilmer.

For utenom teater, liker Ole-Kristian å mekke (det meste), synge i danseband, rape og dra lydkabler.