LATTERGAL

1988 - 2013 - 25 ÅR MED LATTER

Hjem Hoys
Produksjoner De uunnværlige Kontakt

HOYS'ERN!

Hoys sier dem i Lattergal. De har til og med uttrykket med i revytitler. Folk har adoptert det og bruker det på gata. Avisene skriver ".... ny revy med Hoys-gjengen ...". I kulturkretser i Oslo er det nok mange som ikke har hørt om Lattergal, men nevner du derimot Hoys:  "Åja, de der nede på den låven eller hønsehus eller hva det var, i Vestfold, det skal være bra det, mye folk å greier."

Men hva betyr det. Hva mener de med dette ordet som har blitt så kjent. Web-master spurte Lattergals Erik om dette.

"Lattergal er navnet på revyensemblet til oss 4 gutta, det må være klart. I mindre sammenheng har vi kalt oss Bøyesen Brothers & The Fat Men (Ole var tjukkere før). Hoys har vi aldri kalt oss, men andre gjør det. Ordet dukket opp allerede i vår aller første revy i 1988. I en sketsj med Ole-Kristian og Tom brukte sistnevnte ordet Hoys. Hva det betyr? Det betyr "Hei". Det er faktisk Lattergals måte å si hei på. Uttalelsen er "håjs", og man kan også si Hoys'ern".

"Siden 1988 ble ordet brukt av oss både på og utenfor scenen. I 1995 ble ordet for første gang brukt i en revytittel. På Sjøbodamfiet den sommeren satt vi opp revyen "Hoys". Så dukket ordet opp igjen i 1998 hvor vi flyttet vår virksomhet til Andebu. Først var det "Hoys på landet", året etter kom "Hoysommer", to år etter kom "Hoys i høna", sommeren 2002 "Hoys dått enno" og året etter "Costa del Hoys". Siden har det blitt flere av deres juleshow som også har ordet ”hoys” i tittelen. Ordet er tydeligvis lettere å selge til folk enn Lattergal. Folk bruker det som hilseord og sier også ofte: "Har du vært på Hoys i år?", eller "blir det noe på Hoys-låven", Hoysgutta, jentene fra Hoys, Hoysbussen, Hoysland, "æ'kke du med i Hoys a'?". Mange publikummere har oppdaget oss de senere år og kjenner oss best eller bare som "Hoys" . Og samme kan det i grunn være, bare de kommer på revyene (og betaler)".