LATTERGAL

1988 - 2013 - 25 ÅR MED LATTER

Hjem Hoys
Produksjoner De uunnværlige Kontakt

Erik Werge Bøyesen

Erik er Vestfolding, født i Tønsberg og oppvokst på Nøtterøy. Som liten gutt gikk han sjelden i sin storebror Toms fotspor. Det vil si, bortsett fra på et område. Han begynte også i Teie skolekorps, slik Tom da hadde gjort i mange år. Han spilte grovmessing, men sluttet før han ble 16 år, da kom idretten og tok ham, noe han har angret på i senere tid.

Som sin bror var også Erik verbal. På ungdomskolen lagde han ofte latter i timene, til lærernes store fortvilelse. I senere år var han ofte moromann på vorspiel, men i motsetning til sin bror Tom kom han aldri i trøbbel. Men hva med teater? Det kom senere. Tom satt opp ”Sommel i Tyrol” med Kodal Ungdomslag, og en stund før premiere hadde han denne revygjengen på fest hjemme hos seg. Der var også Erik, og ”sjåvvet” litt som vanlig. Noen småroller var ikke besatt, og de maste på Erik at han måtte bli med. Han gikk i tenkeboksen, men valgte å møte på neste teaterprøve. Da var det gjort.

Erik ble plukket ut til Lattergals første oppsetning, og der har han siden vært som fast medlem, og som viktig bidragsyter. I likhet med sin bror har Erik også for det meste hatt annet inntektsbringende arbeid ved siden av underholdningsvirksomheten. Men til tider har det bare vært revy og teater. I 2001 og 2002 var Erik programleder i en ny satsing på TvVestfold – Frokosttv. Her hadde han med seg sin 11 år gamle datter Karoline som medprogramleder. De inviterte kjente mennesker på frokost, og til prat og diskusjoner, spørsmål og konkurranser. Dessuten viste de flere forskjellige programserier som det lille tv-crewet hadde laget. En av disse var barnetvserien om politimannen Torvald. Serien ble belønnet med en tv-pris, og det blir sagt at det er Norges første egenproduserte barnetvserie for lokaltv.

På scenen er Erik den fleksible. En slags potet, fra den streite konferansieren til stand-up’ern, skuespillerne til det mest absurde – som for eksempel karakteren Bent Reidar. Han er munnrapp, og til tider småfrekk (ikke sammenlignet med dagens yngre komikere vil jeg mene).

Eriks store lidenskap er musikk og musikkinstrumenter. Han blåser når han kan, og gjerne også på scenen. Hans store helter er alltid musikerne i bandet.