LATTERGAL

1988 - 2013 - 25 ÅR MED LATTER

Hjem Hoys
Produksjoner De uunnværlige Kontakt

To fruer i en smekk (2003)

Lattergal skuffet ikke, og i god tradisjon startet de året opp med en farse på Papirhuset Teater. Denne gangen hadde de funnet tilbake til en av suksessverkene til den engelske forfatteren Ray Cooney. Første gang de spilte et stykke av ham var i 2000 på samme scene. Da var det  forestillingen "Kona eller livet" med den energiske taxisjåføren som var godt gift med to koner det handlet om.

Denne gangen går det varmt for seg hjemme hos Phillip og Johanna Riis. I tilknytning til deres leilighet finnes det et kontorlokale hvor Phillip driver et lite lønnsomt forlag sammen med sin kompanjong Henry Karlie. De to er svært forskjellig, Phillip en tørrpinn og Henry en meget aktiv rundbrenner. Hjemme hos Johanna og Phillip arbeider tjenestepiken Gertrud og for tiden også dekoratøren Max Fristad som pusser opp huset til Phillips store fortvilelse.

Ekteparet Riis har planer om å tilbringe  kvelden i en foreleggermiddag. Henry griper muligheten og ber Phillip om å låne leiligheten til en "blind date". Linda, Henrys kone, er lei av alle sidesprangene til sin mann og har selv bevilget seg et lite eventyr med en mann hun tilfeldig har truffet, Walter Berg. Hun ber Johanna om å få låne leiligheten, selvfølgelig uten å vite at hennes mann kommer til å være der til samme tid med en ukjent kvinne.

Konflikter? Å, nei, det kommer mer, mye mer. Johanna tror at Phillip er utro og hopper til sengs med Max som egentlig står i med Gertrud. Max tror at Phillip og Henry er homofile og har et forhold. Og det hele eksploderer når Henrys "blind date" Frk. Bergløv kler av seg naken og legger seg under dynen hvor Phillip  etter hvert gjemmer seg. Og det er da den suksessrike barnebokforfatteren, hundeelskeren og mannehater Margrethe Munthe-Lund dukker opp med en kjempekontrakt som kan redde det lille forlaget. Men greier de det. Et avansert rollebytte er i gang.

Også denne gangen benyttet Lattergal seg av skuespillere fra Thesbiteateret. Marit Simonsen har flere ganger spilt med Lattergal, mens Geirr Johnson var debutant i så måte. Et hyggelig gjensyn var også Eli Nyhus Leinæs som i de tidligere år ofte var å se sammen med Lattergal. Nina Andersen er Vestfolds buskisdronning og har flere ganger hatt suksess med Lattergal på Papirhuset Teater.

Forestillingen ble tatt godt i mot og mange publikummere valgte å se forestillingen. Men det ble ikke samme høye oppslutning som Lattergal tidligere hadde hatt på sine forestillinger i januar og februar.


Produksjoner Produksjoner

SKUESPILLERE

ROLLER

Erik Werge Bøyesen

Phillip Riis, forlegger og tørrpinnMarit Simonsen

Johanna Riis, forleggerkone og konfliktløser


Ole-Kristian Lima

Henry Karlie, forlegger og rundbrenner


Eli Nyhus Leinæs

Linda Karlie, forleggerkone og mini-rundbrenner


Geirr Johnson

Max Fristad, dekoratør og infam intrigemaker


Tom Bøyesen

Walter Berg, Lindas lille eventyr

Dagrun Anholt

Gertrud, tjenestepike og frk. Bergløv, sexy "blind date"


Nina Andersen

Margrethe Munthe-Lund, sær barnebokforfatter