LATTERGAL

1988 - 2013 - 25 ÅR MED LATTER

Hjem Hoys
Produksjoner De uunnværlige Kontakt

Hoys i høna (2001)

Tirsdag 26. juni 2001 var det verdenspremiere på "Hoys i høna", Lattergals 19. oppsetning. Etter forrige sommers suksess i Tønsberg var de nå tilbake i Andebu, nærmere bestemt i Dag Mehammers hønsehus i Høyjord - et eggkast fra den gamle "Hoys-låven". 10.000 mennesker valfartet til Høyjord siste gang gjengen var på landet. Ville denne   rekorden bli slått denne sommeren?

De 4 lattergale, Tom, Petter, Ole og Erik tok nok en gang med seg kjente og kjære skuespillere som Dagrun Anholt og Heljar Berge. Ny det året var sangartisten Christin Bastiansen. Ei Oslo-berte med røtter i Telemark. I bandet var gitaristen Torkil Myhre tilbake og ny på saksofon var Frøydis Grorud, kjent fra NRK's "Beat for Beat". På trommer ble det raskt skifte da Lattergals trommeslager gjennom mange år, Mats Ellingsen, måtte skifte planer for sommeren. Inn kom Helge Christensen, også han fra Sandefjord. Helge hadde tidligere vært vikar og gjort mindre jobber sammen med ensemblet, og hadde i flere år jobbet sammen med Petter Anthon i andre sammenhenger.

Så til spørsmålet: Slo de publikumsrekorden? Vel, i følge dagsavisen VG var det 11000 publikummere den sommeren. Men Lattergal selv sier at det ikke stemmer. Vi går mer for en tangering, sier de. Men suksess, det ble det nok en gang.


* Flere av Lattergals musikere hadde flere jobber den sommeren, som showet til "Bettan" og Jan Werner i Sandefjord. Det ble derfor til tider "noe" vikarvirksomhet. Det kan nevnes at det en kveld møtte to saksofonister og to trommeslagere, bedre enn ingen selvfølgelig, for det skjedde også. Den kvelden det inntraff spilte de uten saksofonist i 1. akt. Men til pausen hadde de fått tak i Øystein Trollsås som var på konsert i Kongsberg. Han var ikke forberedt på dette, men hadde en baryton-saksofon liggende i bilen. Da dette er et ess-instrument og notene var skrevet ut til Bb-instrument måtte han transponere i hodet. Det greide han utmerket. RESPEKT, mann …..

ENSEMBLET

BANDET

CREW

CREW

Christin Bastiansen

Petter Anthon Næss, kapellmester og tangenter

Ole Morkken og Nick Sandberg, produksjon

Erik Valderhaug, lyd

Dagrun Anholt

Torkil Myhre, gitar

Tom Bøyesen, tekst

Art light, lys

Heljar Berge

Hans Einar Appeland, bass

Ivar Tindberg, regi

Tone Bøyesen og Tove Lima, garderobehjelp

Ole-Kristian Lima

Helge Christensen, trommer

Petter Anthon Næss, musikk

Hans E. Bøen, garderobehjelp, snekker og statist

Tom Bøyesen

*Frøydis Grorud, saksofoner

Sissel Bøyesen, scenografi

Erik Werge Bøyesen, administrasjon

Erik Werge Bøyesen


Ann-Kristin Hansen, scenografi

Stian Myhre, Karoline Werge Bøyesen m. fl., programmerVidar Myhre, teknisk sjef

For ikke å glemme mye hjelp fra Høyjord idrettslag og ungdommslag, samt diverse andre.


Produksjoner Produksjoner