LATTERGAL

1988 - 2013 - 25 ÅR MED LATTER

Hjem Hoys
Produksjoner De uunnværlige Kontakt

Sølvbryllupspesten (1996)

Dette året innledet en noe vanskelig tid for Lattergal. De hadde jobbet hardt i mange år og hatt mange lokale suksesser. Men det ble liksom med det. Deres hemmelige drøm og ambisjon var å nå ut til et enda større publikum, gjerne riksplan. Men det var ingen seriøse produsenter som tok dem til seg. Petter Anthons musikkarriere skjøt fart og han flyttet etter hvert til Oslo hvor oppdragene ble mange, både i inn- og utland. De andre tre gutta ble værende i Vestfold hvor de alle hadde fast arbeid. Spesielt Tom og Erik brukte all sin fritid til å jobbe videre med Lattergal. De hadde mange jern i ilden som underholdningsjobber for næringslivet, tegnefilmdubbing, radio og tv. Erik var pådriver for deres tv-prosjekter. Det ble mange turer til Oslo, noe tv og mange skuffelser. De hadde heller ikke noe sted å spille sommerrevy. Det var frustrasjon i ensemblet og spesielt Tom begynte å miste lysten.

Den sommeren tok Lattergal seg fri. Kun en gang tidligere hadde det skjedd siden starten i 1988. Men Tom hadde skrevet en ny farse som ble satt opp på Papirhuset Teater tidligere på året, i januar. Det var  "Sølvbryllupspesten, en oppfølger av "Bryllupspesten" to år tidligere.
"Henrik" (Ole-Kristian Lima) får nok engang besøk av den grønne mannen fra Mars (Erik W. Bøyesen). "Henrik" driver jernvareforhandler, eller egentlig er det "den underbitte "Gjert" (Tom Bøyesen) som er ansatt i forretningen som driver den. Den grønne mannens flyvende tallerken lander i forretningens jernlager hvor han får trøbbel med motoren. Ikke lenge etter kommer en representant fra banken (Heljar Berge), som mener at forretningen er på konkursens rand. Han forlanger å få telt opp deres lagerbeholdning. Det må "Henrik" forhindre, for der står det jo en flyvende tallerken. I tillegg får Henrik besøk av sin tante Irene fra Amerika som ble praktfullt spilt av Lattergaldebutant Nina Andersen. Om ikke det var nok så har "Henrik" også en kamerat, Harald, som ikke akkurat gjør situasjonen noe bedre. Han ble spilt av Harry Gran som debuterte med Lattergal i "Sommel i Tyrol". Erik Werge Bøyesen har også en annen rolle i stykke. Det var nemlig dette året han fant opp karakteren "en kristen" som senere jevnlig har besøkt deres revyer.       

Forestillingen ble godt mottatt og alt av forestillinger ble utsolgt, ekstraforestillinger også. Lattergal flyttet forestillingen til Sandefjord og spilte et par forestillinger på Park Caféteater ved påsketider. Men tross bra forhåndsstoff i Sandefjords Blad, slet de hardt med å få fylt opp salen med publikum. "Hva annet kan man forvente i Sandefjord," sa Bøyesen gutta.Produksjoner Produksjoner