LATTERGAL

1988 - 2013 - 25 ÅR MED LATTER

Hjem Hoys
Produksjoner De uunnværlige Kontakt

Revyfest i Hvalen (1994)

1994 var et produktivt år for Lattergal. Dette var første gang de satt opp to store oppsetninger i løpet av ett år. For ikke lenge etter teppefall på Bryllupspesten var de i gang med forberedelser til nytt show. Sommeren 1994 skulle bli noe annerledes enn tidligere somre for de 4 lattergale. Det skulle også bli sommeren hvor Erik var produsent og hvor Lattergal virkelig hadde muligheten til å slå i gjennom - på riksplan. Men, gjorde de det,,,,,,?

Etter noe lobbyvirksomhet var det klart at Rica Park Hotel i Sandefjord ønsket Lattergal velkommen til å være sommerens hovedattraksjon med revy på Park Caféteater. Salen ble bygget om tilpasset Lattergals intime spillemåte, nye (Beate Heide) og gamle skuespillere ble hyret inn, samt et 6-manns orkester. Med revy på fasjonable Park hotel hadde Lattergal trådd inn i en høyere divisjon mente mange, pressen også. Det var forhåndsomtale i flere av landets største aviser og NRK. Og de mange lokalavisene, både norske og svenske skrev mye. Det lille ensemblet hadde nå virkelig muligheten til å vise at de var mer enn et lokalt fenomen. Elisabeth "Bettan" Andreasson skulle bli fru Andreassen dagen etter Lattergals premiere, og hun hadde meldt sin ankomst. Det var derfor fullt opp med celebre gjester og folk fra bransjen i salen den premierekvelden. Og pressen var til stede, både fra riks-og lokalaviser. Til og med Roald Øyen fra underholdningsavdelingen i NRK var tilstede med tanker om mulig transmisjon.

      


Men, Lattergal feilet til eksamen. Det ble på ingen måte stryk. Gode karakterer fra Vestfoldpressen, Mona Levin i Aftenposten og en firer fra Hans Rossiné i Dagbladet. Men de var ikke forberedt godt nok til å gi det trøkket på premiere som bare Lattergal har når de er på sitt beste. For mange tunge produksjonsoppgaver på de som skulle drive forestillingen hindret det. Bøyesen Brothers hadde ansvar for produksjon, markedsføring, regi, koreografi og tekst. Deres forberedelser som skuespillere kom i siste hånd. "Jeg kom til Erik med tekst til et nummer på premieredagen", forteller Tom. "Vi fikk øvd et par ganger". "Slikt hadde jo funka før". "Vi viste ikke hva vi gikk til". "Synd, for forestillingen ble veldig bra etter hvert". Men tross tørke-sommer, norske fotballandslaget i VM, festspill og Blunck/Schøyen på Klubben var det mellom 4-5000 publikummere som så "Revyfest i Hvalen".

   

i   

  

 

 

 

  


ENSEMBLET

BANDET

CREW


Elin Haugberg

Petter Anthon Næss, tangenter og leder

Tom Bøyesen, tekst og regi

Gunn Brattås Ekenes

Robert Kristiansen, bass

Erik W. Bøyesen, produsent, regi og koreograf

Beate Heide

Mats Ellingsen, trommer

Petter Anthon Næss, musikk

Arne Bent Rismyhr

Halstein Larsen, gitar

Sissel Bøyesen, scenografi

Ole-Kristian Lima

Kristian Andresen, saksofoner

Tone Bøyesen, kostymer

Erik Werge Bøyesen

Per Martin Berg, trompet

Christian Nauff, lys og lysdesign

Tom Bøyesen


AreTanum, lydTove Lima/Tone Bøyesen, garderobehjelp
Charlotte W. Thorsen, billetterVidar Myhre, teknisk sjef

Produksjoner Produksjoner