LATTERGAL

1988 - 2013 - 25 ÅR MED LATTER

Hjem Hoys
Produksjoner De uunnværlige Kontakt

Bryllupspesten 1994

Etter flere år med revyer var det nå duket for noe annet - en farse. Tom hadde noen år tidligere skrevet "Bryllupspesten" som ble satt opp i en lokal versjon med Høyjord ungdomslag. Nå ble dette teaterstykket børstet støv av og skrevet om tilpasset Lattergal. For utenom de fire lattergale ble Eli og Harda fra tidligere oppsetninger hentet fram. Men også nye skuespillere i Lattergal sammenheng ble brukt, Hasse Thorbjørnsen og Sturla Berg Johansen.

Henrik skal gifte seg med Mona. Alt er klappet og klart med både kirke, dato for bryllupet og klokkeslett. Henriks to svirebrødre er i godt gang med å drikke ham ut da stykket tar til. Men dagen derpå, da Henrik er alene, skjer det noe. En grønn mann fra Mars lander med sin flyvende tallerken. Hans oppdrag er å redde jorda fra en meteor som vil kræsjlande nøyaktig på kirken hvor Henrik skal gifte seg nøyaktig på samme dag og klokkeslett for bryllupet. Henrik må avlyse bryllupet uten å røpe den grønne mannen og hans flygende farkost. Det viser seg blir lettere sagt enn gjort med en meget nysgjerrig mor, en ultrakristen svigerfar, to duster av noen kamerater og en mistenksom forlovede. Lettere blir det heller ikke da den grønne mannen har en "kombiselektor" som kan forvandle folks personligheter, fryse tiden, spalte atomer,,,, ja også er det klokke og kalkulator på den.

                  


Stykket ble satt opp i januar på Papirhuset Teater og fikk gode kritikker. Publikum strømmet til og alle forestillinger ble utsolgt. Det var lange ventelister og mange som ikke fikk billetter. Lattergal hadde signert nok en suksess. Med dette hadde de bevist at januar slett ikke var noen dårlig måned for teater i Tønsberg. Dette ble ensemblets opptakt for flere oppsetninger på Papirhuset i denne kalde og mørke vinterperiode.


SKUESPILLERE

ROLLER

Ole-Kristian Lima

Henrik

Eli Nyhus

Mona (Henriks forlovede)

Erik Werge Bøyesen

Grønn mann

Tom Bøyesen

Henriks svirebror

Sturla Berg-Johansen

Henriks svirebror

Harda Horntvedt

Henriks mor

Hasse Torbjørnsen

Monas far

Produksjoner Produksjoner