LATTERGAL

1988 - 2013 - 25 ÅR MED LATTER

Hjem Hoys
Produksjoner De uunnværlige Kontakt

Bøyesen Brothers and The Fat Man (1993)

Full klaff for Bøyesen Brothers and The Fat Man,

Skrev Ellen Bering i Tønsbergs Blad etter premiere på Vestfolds aller første ”Krog-show”, på Brygga Restaurant i Tønsberg.

Lokalet var fylt til trengsel av lokale kulturkjendiser og andre interesserte som opplevde et nærmere tre timers talk-show og ”stand-up comedians”. Det skreddersydde showet hadde få dødpunkter, hvor også publikum fikk slippe til. Konkurransen ble også en munter foreteelse. Alle som gjettet riktig, fikk seg en skikkelig næringsrik premie, nemlig grovbrød. Etterhvert duftet det som bakerbutikk i det røykfylte lokalet, sto det blant annet å lese i Tønsbergs Blad.

Stand-up kom til de nordiske land på 80-tallet, men etablerte seg først i Sverige. Først utover på 90-tallet tok denne formen for komisk show seg opp i Norge. Lattergal var nok med sitt krog-show i 1993 veldig tidlig ute. Først noe senere i Oslo vokste denne type humor sterke fram, men da uten sang og musikk.

Trioen fra Lattergal hadde stor suksess med sitt show, som de spilte mange ganger utover høsten. Etableringen av denne type opptredener genererte mange oppdrag for gutta, samt at etablissementer, slik som Brygga Restaurant, inviterte komikere ”uttaskjærsfra” til byen. Lompelandslaget med Thomas Gjertsen, Atle Anthonsen, Trond Hansen og Øyvind Angeltveit var en av gruppene som kom til Tønsberg i den tiden.


Produksjoner Produksjoner