LATTERGAL

1988 - 2013 - 25 ÅR MED LATTER

Hjem Hoys
Produksjoner De uunnværlige Kontakt

Hoys på landet (1998)

Dette året startet en ny epoke i den lattergale historie. En svært så harry epoke. Og det hele startet rundt kjøkkenbordet til produsent Ole Morkken. Tom, Erik og Ole M. diskuterte og saumfarte sine hoder for ideer. Hvor kunne de sette opp sommerrevy i Vestfold? De ville vekk fra de etablerte scenene, de ville skape noe nytt. Ole M. sa: "La oss flytte hele revyen til landet - til Andebu". Brødrene var skeptiske, men Ole Morkkens argumentasjon var overtalende. De tente alle på tanken - arbeidet var i gang. Nå var det mange som trodde de var gale. Papirhuset året før var en ting, men Høyjord,,,, en halvtimes kjøring fra nærmeste by! Men Høyjord ble det, i låven til Ole-Kristian Limas foreldre på Sjue.

Bygda stilte opp med både idrettslag og ungdomslag. Under veiledning av Lattergals faste crew ble det både snekret og malt, "pøbb" og "Harry-museum", Wunderbaum og terninger. En slager ble "Harry-bussen" som fraktet folk fra Tønsberg og opp til Sjue. Det ble revy også, med flotte kritikker i avisene. Rikspressen skrev om fenomenet. TV2 sendte innslag på nyhetene. De hadde greid det på nytt. De hadde reist seg. Det ble en kjempesuksess.

Selvhjulpne Lattergal hadde ikke hatt hjelp på regi siden starten i 1988. Dette året strakk de hånden ut og fikk en kjempefangst - regissør Ivar Tindberg. Oslogutten Ivar, med flere "seksere" på samvittigheten, hadde i flere år vært "fan" av Lattergal og ville svært gjerne jobbe med disse 4 sære gutta. "Jeg skal ikke forandre dere, bare gjøre dere enda bedre", sa han på sin første teaterprøve i Høyjord. Og det gjorde han - absolutt.










Lattergal vartet også dette året opp med en debutant - Dagrun Anholt. Ole-Kr. og Tom hadde sett henne på Andebu-revyen og blinket henne ut. Den unge og ferske sykepleieren ble bedt om å stille opp på audition. Men hun ble ikke plukket ut. Men da den først utvalgte trakk seg, rykket Dagrun en plass opp og ble med for første gang i en profesjonell oppsetning. Gledelig var også gjensynet med Vestfolds egen revydronning Harda Horntvedt og imitatorkunstneren Hasse Thorbjørnsen.

Dette året trakk også gruppen til seg den kreative klesdesigneren Ann-Kristin Hansen fra Sandefjord. Hun tryllet frem de fantastiske kostymer og i samarbeid med Lattergals scenograf Sissel Bøyesen sørget for nok et løft for Lattergals revyer, både dette året og senere.

Lattergal ble denne sommeren for første gang tatt med under Vestfold Festspillparaplyen. Underholdning av noe mer folkelig karakter hadde festspillene endelig godtatt, eller kanskje ikke. Lattergal mener bestemt at ingen fra Vestfold festspillene var å så forestillingen. Og blomstene fra dem på premieren, de ble sendt opp - med blomsterbud.


ENSEMBLE

BAND

CREW

CREW

Harda Horntvedt

Petter Anthon Næss, kapellmester, tangenter

Ole Morkken, produsent

Simen Scharning, teknikker

Line Knudsen

Hans Appeland, bass

Tekst, Tom Bøyesen

Gard E. Mortensen, div. produksjon

Dagrun Anholt

Mats Ellingsen, trommer

Ivar Tindberg, regi

Anne Ottersen, Toril Ødegård, Bente Pedersen, søm


Hasse Torbjørnsen

Kjetil Rostad, gitar

Petter Anthon Næss, musikk

Erik Werge Bøyesen, admin

Erik Werge Bøyesen

Svein Børge Haugberg, saksofoner m.m.

Sissel Bøyesen, scenografi

Tone Bøyesen og Tove Lima, garderobehjelp

Tom Bøyesen


Ann-Kristin Hansen, kostyme

Vidar Myhre, teknisk sjef

Ole-Kristian Lima


Ragnar Horntvedt og Christian Nauff, lysdesign

Ståle Bøyesen, kiosk



Lydteamet Vestfold, lyd

Høyjord undommslag og idrettslag, masse god hjelp

Produksjoner Produksjoner